България

Връщат под конвой мъжа, стрелял по жена си във фризьорски салон в София

  16.10.2021 15:55             
Връщат под конвой мъжа, стрелял по жена си във фризьорски салон в София

Връщат под конвой мъжа, който простреля бившата си жена в центъра на София. Случката се разиграва в петък, в района на столичната ул. "Л. Каравелов".

55-годишната жена е била във фризьорския салон, където нападателят нахлул и стрелял срещу нея.

Линейка е транспортирала ранената във ВМА. От болницата съобщиха за DarikNews.bg, че жената е с две огнестрелни рани - в лявото слепоочие и в лявата длан. От раните са извадени две сачми. Пострадалата е в стабилно състояние, без опасност за живота.

Нападателят й беше задържан снощи на гарата в Русе при мащабно издирване на полицията. Очаква се по-късно днес материалите за това разследване да бъдат докладвани на Софийската районна прокуратура. 

Тя трябва да прецени дали да задържи 51-годишният стрелец за срок до 72 часа, както и какво и дали да му повдигне обвинение, съобщава Нова телевизия. 

Според данни на Фондация "Асоциация Анимус" от началото на годината до септември 224 души са потърсили телефонна консултация по темата "домашно насилие". 24 души, сред които и деца, са настанени в Кризисния център. Според юристи, когато има издадена ограничителна заповед и въпреки това последва физическа саморазправа, това деяние трябва да бъде квалифицирано като опит за убийство. 

Малко са обаче жертвите на домашно насилие, които се оплакват и получават ограничителна заповед. Ефект от нея няма, смятат юристи.