България

Мним Александър на съд, измамил гадже с близо 37 бона

  16.10.2021 20:40             
Мним Александър на съд, измамил гадже с близо 37 бона

Фалшив Александър отива на съд, след като измамил жена от Пловдив с близо 37 000 лева. 38-годишният мъж, чието истинско име било друго, врънкал приятелката си за пари, злато и скъпи смартфони, като я лъжел непрекъснато. Когато тя си поискала дадените средства, той се покрил.

Жертвата му пуснала сигнал в прокуратурата, а оттам само преди дни внесли в съда обвинителен акт срещу мъжа, чиито инициали са А.К.

Той и пострадалата жена се запознали чрез интернет сайт, като по-късно се срещнали и на живо. Обвиняемият се представил с името Александър. Той твърдял, че притежавал охранителна фирма и е представител на чуждестранен бизнес партньор, който обзавеждал офис у нас. В тази връзка заблудил жената, че бил закупил оборудването за офиса, но не му достигали пари за скъп мобилен телефон. Пострадалата взела такъв на лизинг и го дала на обвиняемия. По негово настояване и със същата версия, той поискал още два скъпи телефона. Жената нямала възможност да ги закупи на свои име. Тя помолила две нейни приятелки да направят това и обвиняемият получил исканите мобилни апарати.

Впоследствие той я заблудил и поискал пари за лечение на дете в чужбина, за откриване на банкови сметки, за плащане на осигуровки и за неустойки за освобождаване от охранителната фирма, което не отговаряло на истината.  Жената изтеглила няколко кредита, а така също искала пари от родителите си и нейни познати, които й предоставяли сумите, а тя ги давала на обвиняемия. А.К. ги харчел за лични нужди. Когато пострадалата започнала да си иска парите, той престанал да си вдига мобилния телефон. 

Установено е, че общата причинена вреда на пострадалата и нейните близки е в размера на 36 493 лева. Обвиняемият не е възстановил парите. По делото са разпитани множество свидетели, извършени са разпознавания, очни ставки и др., съобщават от Районната прокуратура в Пловдив. Очаква се съдът да насрочи дата на процеса.