Събития

Коментираха организацията на движението на тежкотоварни автомобили в посока граничния пункт Видин-Калафат

  14.10.2021 19:00             
Коментираха организацията на движението на тежкотоварни автомобили в посока граничния пункт Видин-Калафат

Повод на срещата е образуването на колона от тежкотоварни автомобили по околовръстния път край Видин, посока ГКПП „Дунав мост 2“.

В срещата взеха участие заместник областният управител Шишман Чаушев, ръководители и представители на ОД на МВР, сектор „Пътна полиция“, ГПУ-Видин, Областно пътно управление и Община Видин.

След проведена дискусия, участниците се обединиха около решението за търсене на възможности за обособяване на буферен паркинг в района на Северна промишлена зона - Видин.

С цел навременна координация на институциите, ще бъде потърсено съдействие от Националния координационен център за безопасност на движението по пътищата към Главна дирекция „Национална полиция“, за своевременна организация на трафика на тежкотоварните автомобили, в буферни зони в областите София, Враца и Монтана, каквато практика е прилагана и по-рано.

 В тази връзка ще бъдат подготвени писма от името на областния управител Огнян Асенов до областните управители на София област, Враца и Монтана, както и до Главна дирекция „Национална полиция“ и Националния координационен център.

В заключение Огнян Асенов отбеляза, че навременната комуникация и съвместните координирани действия между всички институции, имащи отношение към проблема, следва да продължи и занапред.Стана ясно колко е населението на община Лом
Дунав 2016 победи в Попица навръх събора в Селановци
6 знака, че той просто си играе със сърцето ви
Пламен Петков стана дядо, в Чипровци няма да се спи тази нощ
Абушев вкара на бившия си тим за класика в Добрич
Арестуваха двама мними полицаи, участвали в опит за отвличането на врачанин