Събития

4 информационни срещи за Натура 2000 проведе във ДПП "Врачански Балкан"

  14.10.2021 18:00             
4 информационни срещи за Натура 2000 проведе във ДПП \

На 12 и 13 октомври бяха проведени 4 информационни срещи за защитените зони от Натура 2000 в Общините Враца, Мездра, Роман и Козлодуй.

Срещите имаха за цел да запознаят заинтересованите страни от съответната община със защитените територии в общината, режимите на защита, източници на финансиране, добри практики, управление и планиране на зоните. В инициативите взеха участие над 50 участника сред които кметове, общински съветници, представители на Общински администрации, горски стопанства, неправителствени организации, ловци, земеделски производители, учители и др.

Гост лекторът Тома Белев, председател на Асоциацията на парковете в България сподели интересна информация за актуалното състояние на мрежата в България, както и за проблемите свързани с нейното управление. По време на всяка среща беше организирана и дискусия за ползите и възможностите, които предоставя всяка зона от целевите общини. На всички участници бяха раздадени рекламни и информационни материали.

Събитията са част от дейностите по проект „Организиране и провеждане на информационна кампания за Натура 2000 зоните на територията на област с административен център Враца“, който се изпълнява от Дирекция на Природен парк „Врачански Балкан“ и се финансира по Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г.Мним Александър на съд, измамил гадже с близо 37 бона
Четирима руски туристи открити мъртви в сауна на хотел в Албания
Стана ясно колко е населението на община Лом
Дунав 2016 победи в Попица навръх събора в Селановци
6 знака, че той просто си играе със сърцето ви
Пламен Петков стана дядо, в Чипровци няма да се спи тази нощ