Бизнес Събития

Обсъдиха въвеждането на еднопосочно движение по някои улици в Мездра

  12.10.2021 16:40             
Обсъдиха въвеждането на еднопосочно движение по някои улици в Мездра

На свое редовно заседание Общинската комисия по безопасност на движението обсъди въвеждането на еднопосочно движение на пътни превозни средства (ППС) по определени улици в гр. Мездра.

С цел намаляване на конфликтните ситуации при шофиране в градски условия и осигуряване на допълнителни паркоместа за автомобилите, комисията реши Община Мездра, съвместно с Районно управление „Полиция“, да изготви Схема за еднопосочно движение по улици от градската улична мрежа.

Предложено беше в схемата да бъдат включени западната част на ул. „Александър Стамболийски“ - над пазара, ул. „Шипка“ (в участъка от ул. „П. Р. Славейков“ до ул. „Динко Петров“), ул. „Родопи“, ул. „Христо Смирненски“ (в участъка от ул. „П. Р. Славейков“ до ул. „Динко Петров“), ул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Цанко Церковски“ и ул. „Георги Кирков“.

В тази връзка до края на м. октомври 2021 г. на електронния адрес на Община Мездра: [email protected], на официалната страница на Община Мездра - в раздел „За общината“ - „Контакти“, в Центъра за услуги и информация на гражданите и на фейсбук страницата на Община Мездра се приемат предложения от гражданите за включване на улици в различните квартали на гр. Мездра в схемата за еднопосочно движение на ППС.

По предложение на кмета на общината Иван Аспарухов беше решено, предвид усложнената епидемична обстановка в страната и увеличените разходи за издръжка на домакинствата, временно да бъде отложено въвеждането на „синя зона“ в гр. Мездра до влизането в сила на новата Схема за еднопосочно движение на ППС на територията на града и осигуряването на достатъчно места за свободно паркиране в съответните зони от урбанизираната територия.

С цел подобряване безопасността на движението и във връзка с настъпването на есенно-зимния сезон, комисията предложи Общинско предприятие (ОБП) „Чистота“ да извърши:

• ремонт на частично нарушената пътна настилка на единични места от четвъртокласната пътна мрежа в общината,

• обновяване на хоризонталната пътна маркировка по основните улици в гр. Мездра,

• авариен ремонт на тежко увредените участъци от общински път VRC1143 Мездра - Брусен,

• регулиране чрез полагане на хоризонтална пътна маркировка и на вертикална сигнализация (пътни знаци) на движението на ППС по общински път VRC1143 Мездра - Брусен в района на входа за с. Брусен и на републикански път III-103 Мездра - Роман в района на с. Горна Кремена.Мним Александър на съд, измамил гадже с близо 37 бона
Четирима руски туристи открити мъртви в сауна на хотел в Албания
Стана ясно колко е населението на община Лом
Дунав 2016 победи в Попица навръх събора в Селановци
6 знака, че той просто си играе със сърцето ви
Пламен Петков стана дядо, в Чипровци няма да се спи тази нощ