Свят

Горско украшение: Лос се скита две години с автомобилна гума на врата

  12.10.2021 13:25             
Горско украшение: Лос се скита две години с автомобилна гума на врата

Служители на службата за дивата природа в Колорадо съобщиха за неуловим лос, който най-малко две години се е скитал по хълмовете с автомобилна гума около врата.
На възраст четири години и половина, 270-килограмовото животно е забелязано близо до Пайн Джънкшън, югозападно от Денвър. Лосът е бил упоен, съобщиха от Colorado Parks and Wildlife. Това е бил четвъртият опит на защитниците на дивата природа през последната седмица да го заловят и да го освободят.
Служителите на агенцията трябвало да отрежат петклоновите рога на лоса, за да премахнат гумата, защото не могли да разрежат стоманата във вътрешността й.
„Ние бихме предпочели да отрежем гумата и да оставим рогата, но ситуацията беше динамична и трябваше на всяка цена да свалим гумата“, каза офицер Скот Мърдок.
„Успях да намеря въпросния лос заедно със стадо от около 40 други лосове", разказа Суонсън. Той и колегата му останали изненадани, след като открили, че вратът на животното е в добро състояние след две години носене на гумата.
Офицерите от службата за дивата природа за първи път забелязали лоса през юли 2019 г., докато провеждали проучване на популацията на овце и планински кози от Скалистата планина в пустинята Еванс. Оттогава той е прекарал последните няколко години, пътувайки напред-назад между окръзите Парк и Джеферсън.
Служителите казват, че са виждали елени, лосове, мечки и други диви животни да се заплитат в редица предмети като люлки, хамаци, въжета, декоративно или празнично осветление, мебели, щайги за домати, хранилки за пилета, кошници за пране, футболни и волейболни мрежи.