Свят

Млада майка удушена с маркуч за наргиле, 2-годишният й син часове стои до тялото й

  10.10.2021 13:46             
Млада майка удушена с маркуч за наргиле, 2-годишният й син часове стои до тялото й

Един от жителите на къща под наем в Вупертал-Елберфелд, Германия, открива труп на млада майка. По предварителни данни жената е удушена с маркуч за наргиле в собствения й апартамент.

Според полицията 33-годишната Амал Ф. е станала жертва на насилие от бившия си приятел, от когото има син на две години. Момчето седяло край тялото на майка си няколко часа, опитвайки се да я събуди. В момента за него се грижат социалните служби.

Съседи разказаха пред BILD, че починалата се е преместила в апартамент с бившия си партньор само преди година, а преди няколко седмици са се разделили.

“Тя обзаведе апартамента много добре. Винаги беше чисто и удобно - казва съсед. - На входната врата Амал постави табела с надпис „Домът е мястото, където живее сърцето“. Сега апартаментът е просто местопрестъпление...

Убиецът е германец от ливански произход. Мъжът е арестуван в същия ден в района на Ойскирхен. Днес той се яви пред съдия.

В отношенията на младите хора не всичко било гладко. Братът на Амал често идвал при нея, за да защити сестра си. Според съседи многократно жената е получавала заплахи от бившия приятел.

Според прокурора, през юли 2021 г. Амал е подала жалба в полицията за побой. Жената твърдяла, че преди шест месеца мъжът й е счупил носа.