Свят

Две жени загинаха при стрелба в дом за възрастни

  10.10.2021 07:10             
Две жени загинаха при стрелба в дом за възрастни

Две жени бяха убити след стрелба в дом за възрастни хора в окръг Prince George, Мериленд, в петък сутринта, съобщи полицията.

Жертвите били служителки на центъра към Националната църковна резиденция – Gateway Village.

Заподозреният е задържан без да окаже съпротива, съобщи полицията на окръга. Мястото е обезопасено, няма постоянна заплаха за обществото.

„Чухме изстрели… Погледнах и видях ръката му да се издига нагоре и той стреля два пъти. И просто избягах“, разказа една жена за нападението пред ABC Washington. „Сега съм притеснена, защото свекърва ми все още е в сградата, която е блокирана.“

Едната жертва е намерена в коридор, а другата е намерена в офис, съобщиха от полицията. „Сърцата ни са разбити“, се казва в изявление на Националната църковна резиденция. „Гордеем се с героичните и бързи действия на нашия персонал, за да гарантираме, че нашите жители са защитени и пазени. Сърцата ни са със семействата на двамата ни членове на екипа, които са загубили живота си.“

Заподозреният и жертвите не са идентифицирани. Към четвъртък вечерта окръг Prince George надхвърли 100 убийства от началото на годината.