Събития

Почетоха Васко Спасов в Бойчиновци, почетен гражданин стана и...

  07.10.2021 16:00             
Почетоха Васко Спасов в Бойчиновци, почетен гражданин стана и...

Любен Мартинов, един от собствениците и управител на завода за производство на велосипеди „Крос" в Монтана, стана почетен гражданин на община Бойчиновци. Отличието му бе връчено по време на тържествено заседание на общинския съвет. Мартинов е о получи почетния  знак на Бойчиновци заради приноса си за  цялостното развитие на общината и  множеството дарения направени от него в село Мадан.

Посмъртно званието „почетен гражданин" бе присъдено и на създателя на фирма „Строител-Криводол"  инж. Васко Спасов заради приноса му в обществения, политически, стопански, културен и спортен живот в общината. Инж. Спасов напусна този свят миналата година.

На 7 октомври община Бойчиновци отбелязва празника си, но заради COVID вълната и наложените строги  противоепидемичните мерки официалните прояви са отменени.  

Денят започна с тържествена света литургия в храма „Св. Георги Победоносец".

 „Малки или големи ние се гордеем с постигнатото", заяви кметът на община Светлин Сретениев и благодари на жителите на общината, колегите си в администрацията и приятелите на общината.  Той припомни десетките проекти, по които се работи в община Бойчиновци, насочени към подобряването на живота на хората.