Свят

EMA и ECDC към българите: Ваксинирайте се! Сега!

  25.09.2021 14:48             
EMA и ECDC към българите: Ваксинирайте се! Сега!

Хората, които нямат противопоказания за ваксинация, но все още не са ваксинирани, своевременно да започнат и завършат препоръчителния ваксинационен курс. И това трябва да стане сега, когато се увеличава разпространението на делта варианта на SARS-CoV-2. Това се казва в препоръка на Европейската агенция по лекарствата (EMA) и Европейския център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC), цитирана от българското Министерство на здравеопазването (МЗ).
Завършеният ваксинационен курс, с която и да е от одобрените ваксини, осигурява високо ниво на защита срещу тежко протичане на заболяването и смърт, причинена от SARS CoV 2, включително от варианти като Делта. Най-високото ниво на защита, което осигурява ваксината, се достига след изминаването на достатъчно време (седем до четиринадесет дни) от деня, в който е поставена последната доза ваксина.
Ваксините, с които България провежда имунизационната си кампания, са преминали успешно и трите фази на клиничните изпитвания, се казва в съобщението.
Разпространяваната в общественото пространство невярна информация за ваксините подкопава доверието в имунизационния процес, посочват от Министерството на здравеопазването и подчертават, че науката е категорична за безвредността и безопасността на ваксините.
Достоверни източници на информация са Световната здравна организация (СЗО), Европейската комисия, ЕМА, ECDC, МЗ, Изпълнителната агенция по лекарствата, Националният център по заразни и паразитни болести и т.н., отбелязват от МЗ./ БлицМним Александър на съд, измамил гадже с близо 37 бона
Четирима руски туристи открити мъртви в сауна на хотел в Албания
Стана ясно колко е населението на община Лом
Дунав 2016 победи в Попица навръх събора в Селановци
6 знака, че той просто си играе със сърцето ви
Пламен Петков стана дядо, в Чипровци няма да се спи тази нощ