Събития

Училищна Телерик академия отвори приема за безплатните си ИТ обучения за ученици във Враца

  25.09.2021 20:00             
Училищна Телерик академия отвори приема за безплатните си ИТ обучения за ученици във Враца

През учебната 2021/2022 г. ученици от 4-ти до 12-ти клас ще имат възможност да се включат в една от пет безплатни школи по програмиране и дигитални технологии на Училищна Телерик Академия във Враца.
Кандидатстването е отворено до 10 октомври.

Обученията започват в края на октомври и ще се провеждат до юли 2022 г., а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. Програмите са с продължителност 100 учебни часа и във Враца се реализират в сътрудничество със СУ „Никола Войводов“, ПТГ „Н.Й.Вапцаров“, ППМГ „Акад. Иван Ценов“, Регионалната библиотека, Търговско-промишлена палата и с подкрепата на Фондация „Америка за България“, LAUNCHub Ventures и ST6.
"По време на занятията въоръжаваме учениците с ключовите дигитални умения и развиваме тяхното логическо и креативно мислене и им помагаме да се трансформират от консуматори на технологиите в техни създатели, търсени професионалисти и дигитални лидери", казаха организаторите.
Повече информация за програмите и локациите, в които се провеждат школи, може да намерите тук:
https://www.telerikacademy.com/school?utm_medium=referral&utm_source=fb&utm_campaign=school-all-search&fbclid=IwAR2QlQPO-QR9LBAnWCIx_v7V5LB3Hgq7FVnIF8UiTkma_EPd7EY3YFc4430