Здраве Събития

Ковид погуби още една жена, 31 пипнаха вируса във Врачанско

  25.09.2021 08:51             
Ковид погуби още една жена, 31 пипнаха вируса във Врачанско

Жена от Мездра, лекувана от коронавирус в МБАЛ „Христо Ботев“, загуби битката за живота си. 65-годишната жителка на железничарския град е 603-ата жертва на заразата от началото на пандемията, съобщиха от здравното заведение за „Конкурент“.

Още 31 жители на областта са се разболели от ковид, съобщиха от РЗИ на базата на положителните тестове, изброени на 24 септември. 8 от тях са били хоспитализирани в лечебни заведения. Най-младата от тях е 25-годишна жена от Козлодуй, която е постъпила в частна клиника в Плевен, а най-възрастната сред новите заразени е белослатинчанка на 88 г. Трима от новоинфектираните са влезли в белослатинската лечебница, двама в Белодробната болница във Враца и по един в козлодуйската и видинската болници.

Сред 23-ата заболели в областта и диагностицирани за домашно лечение има представители на общините Борован, Бяла Слатина, Мездра и Враца. Широка е възрастовата граница на пипналите заразата – от 29-годишен врачанин, до жителка на 78 от областния град.

706 са активните носители на заразата към днешна дата, от тях 620 се лекуват у дома и 86 в лечебни заведения.Стана ясно колко е населението на община Лом
Дунав 2016 победи в Попица навръх събора в Селановци
6 знака, че той просто си играе със сърцето ви
Пламен Петков стана дядо, в Чипровци няма да се спи тази нощ
Абушев вкара на бившия си тим за класика в Добрич
Арестуваха двама мними полицаи, участвали в опит за отвличането на врачанин