Бизнес България

За кого са подходящи ел тротинетки

  24.09.2021 13:29             
За кого са подходящи ел тротинетки

Ако преди години изминаването на близки разстояния пеш беше трудоемко, бавно и уморително, то днес преодоляването на разстояния от примерно 500 м. и много повече не е никакъв проблем, поради наличието на електрическите тротинетки. Нека разберем все пак, безопасни ли са ел. устройствата в онлайн магазина на 4sales и какви предпазни средства и аксесоари са препоръчителни за носене?

Какво представляват

Това основно са евтини, но бързи двуколесни превозни средства, задвижващи се от ел. двигател, който се захранва от акумулаторна батерия. Подобни превозни средства имат L-образна форма и две колела, предното от които е водещото, а позиционирането им е едно пред друго. Устройството има кормило, а водачът стои прав, докато го кара и управлява. Днес на пазара се предлагат електрически тротинетки за деца и възрастни, като разликата между тях основно е в размерите и теглото, на което могат да издържат.

Много хора използват електрическите тротинетки за забавление или при необходимост от бързото изминаване на далечни разстояния, а сгъваемите модели дори позволяват и носенето им в градския транспорт и привеждането им в работно състояние след това.

Безопасни ли са за деца

Съвсем естествено за всеки родител е замислянето относно безопасността на детските електрически тротинетки и задаването на някои въпроси в тази посока. Ако и Вие сте сред загрижените родители, бихме искали да Ви информираме, че подобни устройства:

  • Имат ограничение на скоростта до 3-5 км/ч, което е напълно безопасно за детето, особено като се има предвид, че човек ходи с подобна скорост;

  • Са лишени от вариант за токов удар, тъй като съвременните електрически скутери се захранват с изключително слаб и безопасен за тялото ток, а в същото време, техните клеми и контакти са надеждно изолирани и защитени;

  • Нямат остри и стърчащи предмети, които биха спомогнали за нараняване на детето, при каране на устройството.

Също, съвременните електрически тротинетки се произвеждат от безвредни, нетоксични и хипоалергенни дълготрайни материали, което ги прави безопасни за здравето на децата. Риск от падания винаги има и това налага употребата на специални предпазни средства, осигуряващи протекцията от физически наранявания при случайни падания, поне на основните точки от тялото, като главата, колената, лактите и т.н.

Какви аксесоари има за ел тротинетки

За повишаване на безопасността и намаляване на вероятността от физически наранявания, горещо препоръчително е използването на специални предпазни аксесоари, като подходящи каска, наколенки, налакътници, ръкавици и т.н. Дори липсата на голо място по тялото би осигурило някакво ниво на протекция при евентуални падания, така че носенето на връхни дрехи при каране на електрически тротинетки е препоръчително.