Свят

6-годишното момче, оцеляло при падане на лифт в Италия, остава в Израел

  25.09.2021 09:40             
6-годишното момче, оцеляло при падане на лифт в Италия, остава в Израел

Ейтан Биран, 6-годишното израелско момче, което бе единственият оцелял от падането на кабинка на лифт в планината в областта Пиемонте в Италия, ще остане в Израел до 8 октомври. Това бе решено на съдебно заседание, гледано в Тел Авив.

В трагедията с лифта Ейтан изгуби 2-годишното си братче Том, майка си Тал Пелег и баща си Амит Бират. Сред жертвите бяха и прабабата и прадядото на Ейтан по майчина линия. След възстановяване в клиника в Пиемонте Ейтан бе поверен от италианските власти на леля си по бащина линия Ая Биран, която има две деца.

И родителите на Ейтан, и леля му Ая се били устроили от няколко години в Италия. Лелята живеела в района на град Павия и беше записала детето там на училище.

В средата на месеца в дома на Ая се появил дядото на Ейтан по майчина линия – Шмуел Пелег, и поискал да се разходи с момчето. След като лелята му разрешила, той отвел детето с кола до Лугано в Швейцария, а оттам с частен самолет до Тел Авив.

Ая подаде оплакване в италианската полиция, която започнала разследване за отвличане и сигнализирала израелските власти. Така се стигна до съдебно заседание, на което бе решено до 8 октомври детето да живее в Израел, но дотогава ще прекарва половината от времето си със Шмуел Пелег, а другата с Ая, която дотогава ще остане в Израел. На 8 ще има ново заседание по случая.

Семействата Пелег и Биран спорят кой ще се грижи по-добре за момчето. Според Пелег в Италия детето не било обгрижвано и щяло да бъде отдалечено от израелските му корени.

Според Биран, Пелег се държали като със заложник с детето, което било добре интегрирано в Италия.Стана ясно колко е населението на община Лом
Дунав 2016 победи в Попица навръх събора в Селановци
6 знака, че той просто си играе със сърцето ви
Пламен Петков стана дядо, в Чипровци няма да се спи тази нощ
Абушев вкара на бившия си тим за класика в Добрич
Арестуваха двама мними полицаи, участвали в опит за отвличането на врачанин