Свят

Чудо! Електромобил за само 100 долара е пуснат в продажба СНИМКИ

  24.09.2021 18:20             
Чудо! Електромобил за само 100 долара е пуснат в продажба СНИМКИ

Това е не само най-евтиният автомобил в историята на автомобилната индустрия, но той е и електрически! И можете да го закупите не от някоя автокъща, а да го поръчате онлайн. Машината може да бъде закупена за 100 долара в Alibaba.

Автомобилът спокойно може да се нарече недоразумение на колела, но още веднъж - става дума за само сто долара! Освен това е легализиран за движение по обществени пътища и може да измине до 60 километра без презареждане.

Има обаче и някои важни нюанси. Този китайски електромобил е най-достъпният в своя сегмент. Въпреки това не всеки може да се сдобие с него на тази цена.

Всъщност освен цената на автомобила трябва да платите и за доставка. Именно тук започва най-интересното. На уебсайта се посочва, че в някои региони доставката може да достигне до 4000 долара. Така че няма да можете да закупите модела на най-атрактивната цена.

Известно е, че дължината на електрическия автомобил е 2133 мм, а широчината - само 900 мм. В кабината има място само за един човек. Автомобилът има две врати, които се отварят срещу движението, четири 10-инчови колела, дискови спирачки, фарове и огледала за обратно виждане. Следователно електрическият автомобил може да се експлоатира технически по градски пътища.

Автомобилът се задвижва от електромотор с мощност 1,3 к.с., който осигурява максимална скорост от 40 км/ч. Задвижването е на задните колела. /auto.blitz.bg