Свят

Кошмарни разкрития за българина, убил баща и сестра

  24.09.2021 10:06             
Кошмарни разкрития за българина, убил баща и сестра

22-годишният българин с американски паспорт Майкъл Андреев-младши бе арестуван по обвинение, че на 19 септември е убил собствения си баща и по-малката си сестра в дома им в Джорданвил, съобщиха от полицията в Ню Йорк.

Причините за този наглед безсмислен акт на насилие остават неустановени засега, но братът на Андрей, Стефан, в свое емоционално изявление във Facebook, цитирано от bg-voice.com, посочва като най-вероятна наследствена шизофрения, която е могла да бъде контролирана.

Стефан смята, че смъртта на баща му и сестричката му е можело да бъде предотвратена.

По-малкият брат описа баща си Майкъл Андреев-старши като „любящ човек, който винаги поставя семейството на първо място”, трудолюбив и отдаден в работата си. Малката сестричка София е разцъфтяваща млада дама, „която съзряваше в светъл живот“. Момичето е било симпатично на приятелите си, които обичали да прекарват време с него.

Покрусеният от трагедията Стефан недвусмислено пише, че Майкъл вероятно е наследил шизофренията по майчина линия и това е заболяване, „което не може да се предотврати, но може да се лекува“. Той подчерта ролята на профилактиката в такива случаи. Категоричен е, че при навременни грижи нещастието е можело да бъде избегнато.

„Има още много какво да се каже, но няма достатъчно време да го кажа. Баща ми и сестра ми бяха съкратени поради предотвратими причини. Сърдечните молитви са добре дошли и високо оценени. Нека не забравяме, че баща ми и сестра ми завинаги ще живеят в спомените ни и ще бъдат завинаги в молитвите ни. Нека Бог се смили над душите им“, пише покрусеното момче.

В поста си Стефан приложи и връзки към мисии, оказващи помощ на хора с такива проблеми.

По време на убийствата Стефан е в България. Той учи в Американския университет в Благоевград, където е роден и баща му Майкъл.

Семейството е имало общо 5 деца. Стефан и другият му брат, който служи във военноморските сили, са се върнали в Ню Йорк, за да се погрижат за 9-годишното им братче, станало неволен свидетел на жестоките убийства.Мним Александър на съд, измамил гадже с близо 37 бона
Четирима руски туристи открити мъртви в сауна на хотел в Албания
Стана ясно колко е населението на община Лом
Дунав 2016 победи в Попица навръх събора в Селановци
6 знака, че той просто си играе със сърцето ви
Пламен Петков стана дядо, в Чипровци няма да се спи тази нощ