Крими

Трагедия във Враца уби човек и изпрати друг в приют СНИМКИ

  23.09.2021 13:53             
Трагедия във Враца уби човек и изпрати друг в приют СНИМКИ

Трагедия, разиграла се тази нощ във Враца, уби човек и изпрати друг в приют, установи разследване на „Конкурент“.

Драмата потресе града, а съседи на злополучното семейство разказват ужасяващи детайли, които предшествали драмата. Въпреки предупрежденията, никой не е взел мерки. Случилите се събития поставят много въпроси, а отговорът на всички е един – у нас никой не се грижи за хората в нужда.

От малкото информация в полицейския бюлетин днес стана ясно, че при пожар, предизвикан от боравене с огън от 83-годишна жена, е загинал неподвижният й съпруг, на 86 г.

https://www.konkurent.bg/news/16323781785111/koshmarat-prodalzhava-baba-predizvika-pozhar-v-koyto-zagina-mazhat-y

Според съседи, трагедията се е разиграла тази нощ към 3.30, когато домакинята започнала да си прави кафе, но при боравене с огън запалила пожар. Жената, която е с форма на шизофрения и не може да се грижи дори само за себе си на улицата да търси помощ. Жилището се намира на втория етаж на тиха уличка във Враца в кооперация на 3 етажа /самоличността на замесените е спестена умишлено - б-.р./. Докато пожарникарите пристигнат, голяма част от покъщнината е изгоряла, а на леглото си се е задушил и умрял в мъки и 86-годишният стопанин.

За него казват, че бил с тежък характер. Преди десетки години живеел и работел в Африка, и бил ценен кадър, тъй като по образование бил хидроинженер. По време на гурбета семейството било сполетяно от страшна трагедия – местни изнасилили дъщерята, която от преживения стрес отключила тежка форма на психично разстройство. Това наложило на семейството да се върне във Враца. Дъщерята пък била държана като арестант – заключена в отделна стая повече от 30 г. През февруари т.г. се разболяла от ковид и издъхнала.

Загиналият е описан от съседите като човек с тежък характер, който имал навик да се кара с всички. Поради тази причина малцина съжаляват, че е загинал в пожара. Всички обаче жалят за жена му, която останала сама в очевидна невъзможност да се грижи за себе си.

В ранния следобед днес експерти от Община Враца прибраха 83-годишната жена, като най-вероятно тя ще бъде подслонена в социално заведение. На първо време, докато бъдат оправени формалностите, ще остане в приют за бездомници, тъй като домът й е неизползваем, научи "Конкурент".

Най-тежки в блока /като се изключат пораженията по изгорялото жилище/, са щетите за съседите от първия етаж, който се намира под изгорялото жилище. Имотът е на уважавана от цяла Враца лекарка, помагала на хиляди не само от града, но и от региона. Тя не пожела да разкрием самоличността, но сподели, че децата й трябва с цената на много лишения да поправят щетите. В момента водата тече в апартамента й дори от електроинсталацията!

Съседите, които повикали помощ на тел. 112, твърдят, че държавата не си е свършила работата, защото е оставила на произвола на съдбата нуждаещите се от грижи.

Цялата покъртителна история ще намерите утре на страниците на "Конкурент" - вестникът на Северозапада от 25 години.