Свят

Лекарство излекува 99% от заразените с К-19 в голям индийски щат

  23.09.2021 15:54             
Лекарство излекува 99% от заразените с К-19 в голям индийски щат

Северноиндийският щат Утар Прадеш официално обяви, че 33 области са свободни от COVID-19. Властите са категорични, че употребата на лекарството ивермектин е причина за това, предаде glasnews.bg.

Според съобщения на местните медии и правителството на Индия процентът на възстановяване тук е бил 98,7%.

Припомняме, че авторите на лекарството получиха Нобелова награда. Лекарството е създадено още преди пандемията COVID-19 и има най-силен антивирусен и антипаразитен ефект. То е в състояние да се бори и да предотврати 21 вируса, включително SARS-CoV-2. Като цяло ваксинацията в Индия е 5,8%.

Съобщава се, че за първи път е дадено на лекари, работещи в болници с висока плътност на заболяването през май и юни миналата година.

След това, през август, беше публикувано официално съобщение в Утар Прадеш, в което се съветва лекарите да приемат 12 mg таблетки ивермектин.

По-късно, в хода на 44 експеримента и 31 официални проучвания, беше доказано, че лекарството е безопасно и ефективно средство за лечение на COVID-19. 

Един от лекарите, които са работили в щата от началото на пандемията, д-р Аншул Парик, отбелязва, че държавата има изключително нисък процент пациенти на 1 милион души. В резултат на това държавните органи решиха да дадат Ивермектин на обикновените граждани.

Източник на портала WND каза, че лекарството потиска грипа и други вируси. То също е безопасно с много малко странични ефекти.

Както вестник Times Of India съобщи вчера, населението на Утар Прадеш е 199 милиона 581 хиляди 477 души. В същото време на 20 септември броят на новоинфектираните с коронавирус е 11 души, 194 пациенти се лекуват./ Блиц