Свят

Да купиш бебе за $37: Колко още е продала майката?

  22.09.2021 11:08             
Да купиш бебе за $37: Колко още е продала майката?

Бразилската „майка“, за която се подозира, че е продала 8 свои деца, е изтъргувала едното за 37 долара, стана ясно от разследването след ареста й. Мария Медейрош де Консейсао от Сао Пауло бе задържана пред август заради възможна продажба на собствените й деца. Тя била „обещала да износи и роди бебе за трета страна срещу заплащане или награда“, според полицията.

Местните власти попаднали на следите й, след като тя продала дъщеричката си на годинка и половина през април миналата година. Бебето струвало на купувача равностойността само на 37 щатски долара.

След ареста Консейсао казала на властите, че парите й трябвали за лекарства, но те смятат, че са за наркотици.

Полицията сега издирва другите деца на Консейсао, като е ясно местонахождението само на едно от тях, което живее с бащата. Безсърдечната майка има общо 10 деца. Без това, за което полицията знае, и онова при бащата, 8 от тях са в неизвестност.

Продаденото миналия април за 37 долара дете живее в Сакварема, в региона Региао дос Лагос. То е предадено на службата за детски грижи.

42-годишната Елизангела да Салва Пачеко, която е купила детето, също бе подведена под отговорност и получи наказание от 6 месеца общественополезен труд. Тя ще трябва да злати и равностойността на три минимални работни заплати на местна благотворителна организация, която се занимава с образоване на деца.