Събития

С много цветя и настроение започна новата учебна година в СУ „Христо Ботев" -Козлодуй

  15.09.2021 16:42             
С много цветя и настроение започна новата учебна година в СУ „Христо Ботев\

С много цветя, усмивки, настроение и желание за първия учебен  15 септември ден,  започна новата учебна година в СУ "Христо Ботев" Козлодуй, с директор Верка Петкова.

Първокласниците в същото училище бяха бижуто на училищния празник, поздравявайки всички учители, родители и ученици с топлите стихчета, за което получиха аплодисменти. Първокласниците от двете паралелки бяха приети сърдечно в подновени изключително атрактивни в цветова гама класни стаи, където се чувстваха щастливи.

Гости на училището за първия учебен ден бяха Лиляна Рашкова - секретар на Община Козлодуй; Драгомир Маринов - общински съветник  към Общински съвет Козлодуй,  който поздрави всички присъстващи от името на община Козлодуй  и  от името на родителите.

Верка Петкова - директор на СУ"Христо Ботев" Козлодуй  приветства своите колеги-педагози, гости, ученици  и  родители:

"Днес стартираме заедно новата учебна 2021-2022г в необичайна за страната ни и за света обстановка, но точно това мобилизира усилията ни да се справим с предизвикателствата и да продължим уверено напред, надграждайки знания и компетенции. Ние сме силни и отговорни в учебната и административната дейност, в извънкласните и доброволческите инициативи на училищно, общинско, регионално и национално ниво. Особено вълнуващ е днешният първи учебен ден за нашите първокласници.

Мили малки приятели, добре дошли в нашата общност! Пожелаваме ви успешни и градивни учебни дни! До вас са вашите всеотдайни и амбициозни учители! Бъдете любознателни и смели, опознайте света на науките! Побеждавайте в състезания и конкурси! И най-вече бъдете добри хора и достойни българи!

Уважаеми родители, благодарим, че ни се доверихте и сте днес тук с вашите деца-нашите малки, красиви и горди ученици! Училището е свят дом на знанието, в който вашата подкрепа, личен пример и сътрудничество са значими. Нашите ученици са нашето богатство, което трябва да опазим и подготвим за живота!

Да приветстваме с Добре дошли в нашето училище петокласниците и учениците от 8 клас, класирани в паралелките „Приложен програмист“ и „Предприемачество с информационни технологии“

Поздравления, гимназисти, затова, че избрахте да се обучавате в най-актуалните науки, защото напредъка на света се дължи именно на IT технологиите и на предприемаческото мислене и действие, а учебните ни планове гарантират  формиране на актуални компетенции и успешна професионална реализация. Пазете традициите на нашето училище, умножавайте успехите му, доверете се на професионализма и почитайте всеотдайността на вашите учители!

Вълнуващ е празникът и за дванадесетокласниците от Випуск 2022! Скъпи наши зрелостници, за вас това е последният първи учебен ден! Желая ви успешно дипломиране и удовлетворяваща ви последваща реализация!

Честита нова учебна година и на всички останали наши ученици!

За нас всеки ученик е значим - вселена от интелект, интереси, личностни качества, натрупани знания и ние с готовност ще работим, за да бъде училището ни място, в което се формират и развиват ключови компетентости и умения за живот и работа през 21 век. Нашето мото е : Щастливи в настоящето-успешни в бъдещето!

Скъпи колеги, уважение и респект към вашия професионализъм и отговорност! Вие  вдъхновявате и водите към познание младите българи и сте истински съвременни будители! Желая ви здраве и сили, които ще са ви нужни, за да раздавате и занапред любов, знания и опит на нашите ученици!  

Уважаеми партньори, благодаря ви за подкрепата и сътрудничеството! В навечерието сме на 75 годишнината от откриване на първото средно училище в Козлодуй -нашата Гимназия „Христо Ботев“. Една достойна история, част от която сме и ние !

На всички,  Честита нова учебна 2021-2022 година! Да ни съпътстват здраве, мъдрост, духовни сили, успехи и съзидание! Вярвам, че заедно сме силни и ще успеем!  На добър час!", каза Верка Петкова -  директор на козлодуйската гимназия.