България

Арестуваха на Дуранкулак турски гражданин, издирван в Нидерландия

  15.09.2021 20:40             
Арестуваха на Дуранкулак турски гражданин, издирван в Нидерландия

49-годишният турски гражданин А. О. е задържан на границата между България и Румъния, при ГКПП Дуранкулак, тъй като бил обявен за международно издирване в ШИС по искане на друга държава. От Апелативната прокуратура уточняват, че А. О. е турски гражданин с нидерландски паспорт и е издирван с ЕЗА за отглеждане на канабис.

Европейската заповед за арест е издадена на 5 септември 2021 г., от съдия-следовател в гр. Зволе (Rechter - Commissaris), с цел изпълнение на наказание по влязла в сила присъда на Окръжен съд Оверайсел от 28 май 2021 г., с която А.О. бил осъден на 5 месеца „лишаване от свобода“, от които трябва да изтърпи 150 дни.

Мъжът е осъден за това, че заедно и в съучастие с друго лице или други лица, упражнявайки своя професия или занятие, е отглеждал и/или приготовлявал и/или обработвал и/или преработвал около 224 канабисови растения и/или части от тях, което е престъпление по Закона за упойващите вещества на Кралство Нидерландия.

Извършеното деяние е престъпление и по българския наказателен кодекс – престъпление по чл.354в, ал.1 от НК. Предвиденото наказание за това престъпление по нашето законодателство е „лишаване от свобода“ за срок от две до пет години.

Състав на Добричкия окръжен съд остави в ареста 49-годишния А.О.Дреновец губи лошо в Севлиево
Голям карък спря Септември /Гл/ срещу Скала 2015 при дебюта на Пинко
Позабравен стрелец носи първа победа на Ботев /Попица/ за сезона
Арестуваха 56-годишен мъж за блудство с дете
Баща удуши трите си деца в Загреб, опита да се самоубие
Училищна Телерик академия отвори приема за безплатните си ИТ обучения за ученици във Враца