Събития

Димитър Марков: В СУ „Васил Кънчов“ имаме първата в България система за контрол на чистотата на въздуха!

  15.09.2021 10:25             
Димитър Марков: В СУ „Васил Кънчов“ имаме първата в България система за контрол на чистотата на въздуха!

За около 550 ученици новата учебна година в Средно училище "Васил Кънчов" във Враца започна с приятна изненада. Директорът Димитър Марков анонсира, че вече е въведена в експлоатация и работи първата в България система за контрол на чистотата на въздуха. Шефът на елитното школо, който днес беше и рожденик, получи много поздрави както за личния си празник, така и за учебно-възпитателния процес, който реализират подчинените му.

„Удовлетворени сме преди първия учебен ден, защото започваме с реализиран план прием – една паралелка първи клас и пети клас – 4 паралелки, както и в осми клас, според утвърдения ни държавен план-прием – 1 паралелка. Нашите ученици са сред най-добре представителите се в НВО в ІV клас в областта, седмокласниците ни се представиха отлично, десетокласниците ни също се представиха много добре. За двете ни паралелки в ХІІ клас, които завършиха, мога да кажа, че по наша информация 80% от тях вече са студенти във висши учебни заведения.

Материалната ни база е на ултра модерна – предстои да презентираме една система за пречистване на въздуха, която е първата пободна в България. Това обаче ще бъде новина през следващата седмица, за което ще говорим допълнително. Освен трите компютърни зали ще бъдат монтирани скоро и 5 тъчскрина за класни стаи", коментира Марков.

Заместник-кметът Петя Долапчиева представляваше община Враца на церемонията по откриването на учебната година, която се проведе с част от възпитаниците на школото пред паметника на патрона - Васил Кънчов, намиращ се на площад "Руски" в града.