Лайфстайл

Работещи трикове срещу суха кожа

  15.09.2021 16:20             
Работещи трикове срещу суха кожа

Сухата кожа е сериозен проблем за дамите, защото се състарява по-бързо, по-уязвима е към външните фактори и често страда от неприятно усещане за дискомфорт. Един от най-важните трикове в борбата срещу сухотата е  хидратацията. Ето как да доставите ценна влага на кожата, при това дълготрайно и в дълбочина.

1. Хидратирайте устните
Устните много лесно изсъхват и затова трябва да се грижите за тях по няколко пъти дневно. Избягвайте също да ги облизвате с език, защото това ги изсушава допълнително. 

2. Грижете се редовно за кожата на ръцете
Кожата на ръцете има нужда от постоянна хидратация. Освен сутрин и вечер преди лягане, трябва да нанасяте хидратиращ крем и през деня, пише Rozali.com.  Още по-правилно е да нанасяме крем след всяко миене и добро подсушаване. Ако оставяте вода по кожата, повърхностният слой по-бързо се изсушава.

3. Грижа и за кожата на тялото
През по-голямата част  от годината кожата на тялото ни е особено суха. Това се дължи на факта, че през по-голямата част от времето сме облечени много плътно, а и пропускаме да третираме тялото с подходящи продукти. Използвайте всеки ден дълбоко овлажняващ олио-лосион за тяло.  Най-добре е да правите това вечер след топъл душ, преди да си легнете, така кожата ви ще поеме по-бързо и пълноценно съставките на избрания продукт за тяло.  Нанасяйте лосиона с масажиращи движения от долу нагоре, а в областта на корема – по часовниковата стелка.

4. Подхранвайте кожата на стъпалата
Да си признаем честно, обикновено ги забравяме. А стъпалата ни имат нужда от влага всеки ден, особено ако се потят. Когато нанасяте продукта, правете лек масаж.