Събития

Мадлен от Монтана пребори кандидати от цял свят и вече учи в „Пирогов“ в Москва

  13.09.2021 13:00             
Мадлен от Монтана пребори кандидати от цял свят и вече учи в „Пирогов“ в Москва

Мадлен Димитрова от Монтана вече е студентка в един от най-престижните  медицински университети в света – „Пирогов" в Москва, похвали се преподавателката й по биология в природо-математическата гимназия Мимия Докова. Момичето е успяло да завоюва мястото си в конкуренция със стотици кандидати от цял свят.

„Мадлен завърши профилирана паралелка „Биология" и искаше да учи в Русия. Кандидатства в Санкт Петербург и Москва. Приеха я и в двата университета държавна поръчка и тя избра института „Пирогов", който е сред трите най-добри в целия свят.", каза Докова.

Мадлен е завършила гимназията в Монтана през миналата година. Една година в Москва е учила руски, химия, биология, физика, информатика и математика. Защитила е мястото си с отлични оценки по всички предмети и вече е студентка.

По време на обучението си в гимназията бъдещата лекарка три поредни години е участвала в международен конгрес по биомедицина. Сертификатите й са изиграли особено важна роля при оценката на документите  за прием в „Пирогов".