Събития

Представят филма „Дестинация Враца – величие и красота в 360°"

  05.09.2021 14:00             
Представят филма „Дестинация Враца – величие и красота в 360°\

Сдружение "Книгини" представя VR филма "Дестинация Враца – величие и красота в 360°". Уникалното събитие ще бъде пред Информационния център на пещера Леденика, на 5-ти и 6-ти септември, от 14 ч. до 19.30 ч.
'Потопете се в незабравимо изживяване във виртуална реалност с уникалния за България VR филм, представящ по атрактивен и иновативен начин десет от най-красивите природни забележителности на Врачански регион!', призовават от Сдружението. 
Виртуалната разходка е на български и английски език, със завладяващ разказ, много ефекти и спиращи дъха кадри от емблематичните за Враца и региона водопади Врачанска Скакля и Боров камък, прохода Вратцата, Кобилини стени, местността Погледец, връх Околчица, местността Йолковица, къщата музей на Баба Илийца, природния феномен Божият мост, Бистрешки манастир, Вестителя, знаковия за града ни паметник на Христо Ботев.
С дарените средства ще подпомогнете инициативата на сдружение "Книгини" за популяризиране на природни и културно-исторически забележителности от региона.
Любителите на музиката ще имат възможността да се насладят на акустиката на пещера Леденика, в рамките на Фестивала "Музика в пещерата". Фестивалните дни ще се състоят до 6 септември, с начален час 19 ч. В програмата са включени концерт „100 години Пиацола“, музикален спектакъл „Жените по време на Романтизма“, концерт „Цигулкови шедьоври“, спектакъл „VIVA ITALIA” на „Четиримата италиански тенори“ и Симфониета – Враца, концерт на Михаела Филева „Ин и Ян“, с участието на китариста Васил Крумов.