Събития

Изложба, концерт и огнено шоу събраха стотици хора в Крайдунавския парк на Видин

  31.07.2021 11:00             
Изложба, концерт и огнено шоу събраха стотици хора в Крайдунавския парк на Видин

Изложба, концерт и огнено шоу събраха стотици хора в Крайдунавския парк на Видин.

На събитията от третата фестивална вечер на „Дунавски вълни“ присъства и заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова. Тя разгледа първо уникалната пътуваща изложба със 17 пана от винил, която представя невероятните фигури от стъпките на 34 български народни хора. Изображенията са разположени на крайбрежната алея в парка. Тактовият размер е показан във фона на изображенията чрез различен брой вертикални линии и цветове, характерни за костюмите в съответната фолклорна област.

Изложбата е дело на културната организация "Таратанци“ и до днес е пропътувала хиляди километри до повече от 15 населени места в България и чужбина.

Освен да разгледат невероятните пана, посетителите на фестивала можеха да присъстват на концерта на очарователните сестри Ива и Велислава Костадинови, които пяха на сцената при Художествената галерия. Те гостуват не за първи път в нашия град. Внучките на голямата българска фолклорна певица Гуна Иванова от малки придружават своята знаменита баба на концерти и участия в цялата страна и в чужбина. След излизането на тяхното доста по-модерно поп парче "Чула ли си", вече заявят своето място на българската музикална сцена като изпълнителки със собствен стил и звучене.

След концерта публиката се наслади на ефектно огнено шоу на “Дивинитас”. От своето създаване през 2005 г. до днес, клубът се превръща в институция, която поддържа и развива огненото изкуство в България.

Днес Десетият фестивал на изкуствата “Дунавски вълни" ще бъде закрит с фолклорна вечер, с начало 19 ч., на същата сцена.