Събития

Вместо цветя за булката, младоженци събират детски книжки СНИМКИ

  30.07.2021 10:00             
Вместо цветя за булката, младоженци събират  детски книжки СНИМКИ

Марти и Ани, двама изключителни танцьори, вдигат сватба в живописния Лещен. Вместо цветя за булката, двата молят гостите си да донесат детски книжки, които после ще дарят на детското отделение в болницата на Елин Пелин – родното място на булката.

А връзката с Монтана е Мартин. Син на един от хореографите на амсамбъл „Северняци" към детския център в Монтана, Марти прекарва детското си в трупата. Майката на Ани също е хореограф. Двамата са завършили Националното училище за танцово изкуство в София, а след това и  Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив. Пътищата им обаче се пресичат в Национален фолклорен ансамбъл „Българе" в София. През годините Мартин и Ани участват във всички спектакли на ансамбъла и с тях пътуват в различни страни по света. Тяхната приказка обаче започва в града на любовта  - Париж. Искрата помежду им пламва по време на турне на ансамбъла във Франция. Имат вече 4-годишна дъщеря Катрин, която ще е шаферка на мама и тати.

 Мартин и Ани ще се врекат във вечна вярност в църквата „Света Параскева" в Лещен, и ще кажат заветното "Да" под открито небе и под звуците на гайди и тъпани.

В момента двамата танцуват в Невропопския ансамбъл на  Николина Чакърдъкова.