Събития

54 деца от Враца са на безплатно море СНИМКИ

  29.07.2021 09:00             
54 деца от Враца са на безплатно море СНИМКИ

54 ученика от СУ „Христо Ботев“-Враца заминаха на безплатно море във вторник сутринта, научи „Конкурент“. Лятната почивка е по Националната програма "Отново заедно", по която училището кандидатства и бе сред първите одобрени в областта. С групата пътува екип от педагози, а децата, които отиват на лагер, са избрани от педагогическия съвет на училището по критерии, определени от Министерството на образованието и науката.

Малко след 6 часа сутринта учениците тръгнаха с автобус към Албена, където ще останат до неделя. Програмата им е изключително разнообразна и включва посещения на Аладжа Манастир, Създатели на БГ Държава и Томбул джамия в Шумен, Мадарски конник, Царевград Търнов, Ботаническата градина, планетариумът във Варна и нос Калиакра. Освен образователния тур, за учениците са предвидени и куп забавления - два купона на открито, два концерта под звездите и едно плажно парти.

Децата са настанени в един от най-хубавите хотели в Албена с 5 нощувки, като е включено и изхранване на блок-маса. Менюто е здравословно и разнообразно –международна кухня, вегетариански и диетични ястия, десерти, плодове, топли и студени сандвичи и сладолед. Хотелът е разположен на самия плаж и е с обособена зона с привилегирован достъп за гостите на хотела. 

Туристическият пакет на всяко едно дете е на стойност 500 лева. В него са включени транспорт, настаняване, храна, застраховка, културна, спортна или друг вид социална програма, подсигурена за целия период от общо шест дни. Първият етап от кандидатстването по „Отново заедно“ продължава до 31 юли 2021 г.