Събития

Театрални представления радват видинските деца

  28.07.2021 14:55             
Театрални представления радват видинските деца

След като вчера по време на фестивала „Дунавски вълни“ бе проведена театрална работилница, днес децата имаха възможност да гледат представлението „Лече-Буболече”. То събра десетки малчугани край БиблиоПощата, които с любопитство проследиха случващото се на сцената.

Действието в постановката, адаптирана по приказката на Георги Авгарски, се развива в гората. Едно малко буболече, любопитно да опознае заобикалящия го свят, излиза от дома си и тръгва само. По пътя среща горски обитатели, сред които намира приятели и научава много нови неща. Само че освен забавления, гората крие и опасности. Непослушното буболече попада в беда и научава важния урок, че трябва да се вслушваме в съветите на по-големите. Представлението е поучително, поднесено с хумор и лекота за малки и пораснали зрители. Интересно е също, че декорът и куклите са от естествена среда – клони, шишарки, дънери от истински дървета.

Драматизацията е на  Петър Пашов, режисьор е  Жени Пашова. Участват актьорите Цветелина Николова, Даниел Русев и Даниела Тенева. Музикалното оформление е по „Годишните времена“ на Вивалди.

Атракция за децата бе и ателието за кукли от горски материали, което артистите направиха след представлението.