Избори Събития

Атанас Костадинов: БСП трябва да стане по-адекватна, иначе ще продължи да губи

  27.07.2021 13:11             
Атанас Костадинов: БСП трябва да стане по-адекватна, иначе ще продължи да губи

„БСП трябва да стане по-адекватна, иначе ще продължи да губи.", каза народният представител от Монтана Атанас Костадинов на първия си брифинг след изборите на 11 юли.

Според анализите на Костадинов БСП в региона през  юли е загубила 1604 гласа сравнено с резултата от 4 април и това си има своите обяснения.

„В представата на избирателите БСП не се състезаваше за първото и второто място. Нашите поддръжници предпочитаха ГЕРБ за загуби, а не БСП на спечели. Анализите сочат, че 70 на сто от хората, гласували за нас на 4 април, на 11 юли са подкрепили ИНТ. 25 са гласували за коалицията на Мая Манолова, а останалите 5 процента са избрали други по-малки партии.", каза Костадинов.

„Не е толкова лошо, че при следващото управление няма да има коалиции. Важното е, че до момента преговорите на ИТН с нас и другите партии се провеждат при една отчетлива добронамереност и пресечните точки са повече от разликите.", каза още депутатът. Парламентарната група на партията вече е внесла в деловодството на парламента няколко законопроекта – за преизчисляването на пенсиите, за семейните помощи, за местните данъци и такси.

„Подкрепяме това, което предлага в момента служебното правителство по отношение на пенсиите. Това обаче е само първата стъпка към целта, която имаме ние в БСП, а тя е 32-33 % увеличение на парите на възрастните хора.", каза още Костадинов.

Той е убеден, че след избора на правителство петимата народни представители от Монтана, които влязоха в парламента, ще успеят да работят заедно за региона, независимо от политическа сила, която представляват.