Събития

Видинският панаир отваря врати на 20 август

  22.07.2021 20:00             
Видинският панаир отваря врати на 20 август

В момента тече усилена подготовка за дългоочакваното събитие. Теренът в бившето военно поделение в град Видин, където вече от няколко години се провежда традиционното изложение, се почиства и облагородява. През 2020 година панаир не бе организиран заради епидемичната обстановка в страната.

В тазгодишното издание Община Видин поставя акцент върху по-масовото участие на изложители от съседни региони на Сърбия и Румъния, както и на редица нови активности. За първи път е предвидено провеждането на Регионален икономически форум, демонстрации и дискусии, със съдействието на Видинската търговско-промишлена палата и сродни сръбски и румънски организации. Ще има атракциони  и много забавления както за деца, така и за възрастни.

Богата концертна програма ще радва посетителите всяка вечер до 28 август. На панаирната сцена ще се изявят популярни и обичани от хората български и сръбски изпълнители – Гъмзата, Ивана, Николина Чакардъкова, Анелия, група „Сигнал“, Криско, Драгана Миркович, Миле Китич, Индира Радич. По-голямата част от концертите са дарение на Община Видин от фирми, които ще участват в изложението.

Ще има съпътстваща програма, в която ще се включат Ансамбъл „Дунав“, Градският духов оркестър и самодейни състави от региона. Също за първи път по време на панаира ще бъде организирано надсвирване на духови оркестри от България и Сърбия.