Избори Събития

Врачанин брани Борисов пред ГДНП ВИДЕО

  15.07.2021 13:12             
Врачанин брани Борисов пред ГДНП ВИДЕО

Врачанин беше в първите редици на привърженици на Борисов, които придружиха експремиера до Главна дирекция „Национална полиция“ за разпит днес. Илиян Нистеров, чиято кариера е започнала като член на БКП, но впоследствие е бил изключен и се превърна в яростен демократ, бе сред хората, бранещи бившия първи човек в държавата. До преди няколко години той беше шеф на общинско дружество, а преди това и одитор в друго, но договорът му и на двете места бе прекратен, въпреки че минава за поддръжник на ГЕРБ.

Пред медиите Борисов каза, че призоваването му е пореден опит да бъде унижен.

 "И по трите сигнала, по които давах сведения, ставаше въпрос, че някой нещо чул, нещо говорил. Действията се развили от 2009 до 2012 година", беше лаконичен лидерът на ГЕРБ.
Паралелно с разпита на Борисов, който продължи близо час, пред входа на ГД „Национална полиция“ протестиращи се събраха в негова подкрепа и срещу президента Румен Радев и служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Илиян Нистеров размаха плакат, на който пишеше: „Радев и Рашков – кръгом и бегом“. Сред протестиращите са Станислав Недков – Стъки, Младен Маринов, Спас Гърневски, Цветомир Паунов.
Борисов уточни, че протестът в негова подкрепа не е бил предварително организиран.