Избори Събития

Росица Кирова, безспорният лидер на Северозапада, сподели немислимото във Фейсбук

  14.07.2021 13:27             
Росица Кирова, безспорният лидер на Северозапада, сподели немислимото във Фейсбук

Днес вече мога спокойно да споделя резултата си и да благодаря на всички вас!

Благодаря ви, приятели, съмишленици, съграждани!

Благодаря ви за безусловното и искрено доверие, за почтената позиция и подкрепата, без която не бих могла да постигна един от най-високите в страната резултати. Благодаря ви!

Ще направя всичко по силите си да оправдая доверието ви и да изпълня поетия си към Видин и региона ангажимент.

И няма да се променям.

Ще остана такава, искрена, неподчинена и не особено харесвана от онези, които са свикнали да редят послушни и предвидими колелца в машината на политическото инженерство.

Няма да пасвам, но ще говоря истината и ще уважавам всеки почтен, макар и различно мислещ човек.

Ще работя всеотдайно за всичко онова, което смятам, че е важно за Видин и България.

Благодаря на всички, които гласуваха за мен, защото ме познават и ми вярват.

И на всички онези, които въпреки партийната си принадлежност се довериха на мен. И на онези редови членове и симпатизанти на ГЕРБ, които въпреки, че не ме разпознават като част от партията си, ми дадоха доверието си.

И на тези, които без колебание гласуваха за мен мажоритарно, без страх от партийния капан, хейта и етикетите, които ни лепяха. Благодаря ви!

Благодаря и на онези, които не гласуваха за мен, но водени от искрени убеждения дадоха гласа си на други кандидати в тази надпревара.

Благодаря на всички онези, които имаха и изразиха своята позиция без злоба, омраза и лицемерие.

Благодаря на хората от щаба и младежите в екипа, които направиха тази кампания възможна. За това, че ме последваха, че не се усъмниха в честността и намеренията ми. Доверието ви ме задължава.

Искам да благодаря и на кмета на община Видин за това, че открито подкрепи кандидата на ДПС на тези избори. За това, че безмълвно не позволи да бъдат поканени на срещата ни служителите на общината, с които просто исках да поговоря. Благодаря му и за това, че след три месеца молби и настояване все пак благоволи да изпрати фадрома, за да започне да чисти пътя Рупци - Ген.Мариново - Дружба-Тополовец. Нещо, което е негово задължение.

Благодаря му сърдечно, защото неговото отношение и поведение ми показаха каква не трябва да бъда и колко мога да постигна сама, въпреки такива "съмишленици".

Благодаря му, защото заради такива като него днес вместо нашия втори мандат, Видин получава депутат от ДПС. На него и на кмета на Дунавци специално благодаря. Щастлива съм, че не се срещнахме и не разговаряхме нито веднъж. И въпреки откритите предупреждения към служители, общинска и държавна администрация и насоките за подкрепа към ДПС, благодаря че си спестихме лигавото лицемерие и политкоректното говорене.

Надявам се да не го очакват от мен.

Благодаря и на онези, които повярваха, че демократичните ценности са скрити в кухата риторика на "Демонична България" и гласуваха въпреки, че не вярват на кандидата, просто защото така е модерно.

Или пък онези, които водени от обещания и заплахи, подплатени с обилна доза местен фолклор дадоха гласа си за човек, който ще е министър единствено в болния мозък на чичо си Цецко, което отново не означава, че би могъл да направи нещо за Видин. Не че дори би опитал.

Благодаря и на всички уплашени, приведени и странно сковани в собствен страх от неизвестното "приятели" и познати, защото те ми показаха колко дребна може да е човешката душа и колко силен може да е духа на човек с чисти и почтени намерения.

На онези, които ме удостоиха с клевети, етикети, лошотия, злоба и гняв, както и обвинения, очертаващи границите на собствената им неспособност, благодаря!

Но най-вече благодаря на всички искрени, често пъти критични, но мислещи и добри хора, които ми писаха, спориха с мен, срещаха се с мен и разбраха и подкрепиха моя избор.

Аз ще сторя всичко възможно, за да оправдая доверието ви.

На всички до тук изброени. Без разлика.

Ще отдам силите и енергията си за това, в което вярвам и ще се боря за Видин, безусловно, всеотдайно и с достойнство.

Благодаря ви!

Благодаря за един от най-високите резултати в страната, за най-високото доверие в региона, на който всички политици са длъжници!

Дължа извинение на семейството си и колегите си за всичко онова, което трябваше да изтърпят през тези две кампании.

И на неспокойното си, лудо и непокорно сърце дължа извинение и му благодаря, че издържа и не позволи обидата да погребе любовта, истинското приятелство и надеждата в тази политическа помия, която ни залива на улицата и от екрана всеки ден.

Бих искала да напомня на всички онези, които мислят, че да клатиш и пробиваш лодката, в която сме всички, за да накажеш опонента е опасно и може да доведе до бързо удавяне.

Факт, който ако не осъзнаем като общество, ако ще и десет поредни пъти да правим избори, нищо не може да променим, независимо от резултата на изборите.

Този урок и последните два избора за мен са безценни, защото всички вие ми помогнахте да видя колко различен вече е Видин, ОТНОВО!

Защото Видин избра мажоритарно и гласува за личности.

Благодаря ви!