Здраве Лайфстайл

Трябва да пробвате: 7 ефективни начини да победите бръчките

  31.07.2021 09:30             
Трябва да пробвате: 7 ефективни начини да победите бръчките

Бръчките могат да се появят още на 25-годишна възраст. Те са неприятно нещо, но не можете да победите времето и тях.

Рано или късно бръчките ще бележат лицето ви, намеквайки за възрастта на която сте. Но, разбира се, всяка жена би искала да отложи този момент възможно най-много. 

Предлагаме ви да се запознаете със 7 начина, които дават добър ефект в борбата с времето.

"Вълшебен" крем

В съвременния свят на кремове за бръчки има много. Те са много удобни и имат добър ефект. Всичките им „магически“ свойства се използват редовно.

Но когато избирате крем, той трябва да бъде такъв, че да отговаря на вашия тип кожа и вашата възраст.

Резултатът ще бъде видим след 2 седмици, ако кремът се прилага редовно. Както редовно си миете зъбите, така трябва да се грижите и за лицето си.

Гимнастика

Има набор от упражнения за мускулите на лицето и тези упражнения могат да направят чудеса. Но не трябва да се увличате с това, тъй като можете да прекалите и да придобиете бръчки заради мимиките, които правите

С правилния набор от упражнения, мускулите на лицето ще бъдат укрепени, тонусът на кожата ще се повиши и еластичността ѝ ще се увеличи.

Фотоподмладяване

Днес процедурата за фотоподмладяване е много популярна. Продължителността на сесията е само 15 минути, а за добър ефект са ви необходими само 3 сесии. Тази процедура е много ефективна, тъй като резултатът ще бъде видим веднага след като преминете първата сесия.

Кожата ще бъде изгладена, метаболизмът ще се подобри на клетъчно ниво, старческите петна ще изчезнат, а с тях и бръчките ще изчезнат. Но не можете да използвате фотоподмладяване по време на бременност и ако сте болни от рак.

Киселинна маска

Тази процедура по същество наподобява химически пилинг и е на второ място по популярност след фотоподмладяването. На лицето се нанася маска, която съдържа киселини. Тези киселини премахват горната част и се регенерира процесът на регенерация на епидермиса.

Кожата се подмладява, придобива здрав цвят и става еластична. Няма да видите бръчки по лицето си още поне една година.

Инжекции

Самият ботокс, е методът, на който се доверяват звездите от филмите и шоубизнеса. Специалните инжекции засягат мускулите на лицето, където се образуват бръчки. Мускулите не се свиват след инжекции.

Сега можете да се усмихвате и да не се страхувате, че ще се появят бръчки. Но има едно НО - видимият ефект на ботокса продължава 6 месеца и след този период процедурата ще трябва да се повтори.

"Чудотворен" гел

Към днешна дата използването на филъри е може би най-ефективният начин за борба

с бръчките. Филърите включват специален гел, който запълва бръчките и ги изглажда. Геловете са направени на базата на хиалуронова киселина и следователно имат наистина подмладяващ ефект.

Гелът задържа влагата в кожата и следователно не само коригира бръчките, но и предотвратява образуването им. Този гел може да се използва дори на 25-годишна възраст, а резултатът трае около година. След една година филърите се разтварят.

Народни средства 

Мързелът ни лишава от много радости в живота, включително нашата собствена красота. Така че, ако не сте мързеливи, тогава можете да използвате народни средства за борба с бръчките.

Прилагайте разнообразни маски на основата на натурални продукти: млечни продукти, мед, плодови и зеленчукови сокове. /zdrave.to