Крими

МВР-Монтана с подробности за зверската катастрофа, в която загина автомобилния майстор

  07.07.2021 13:51             
МВР-Монтана с подробности за зверската катастрофа, в която загина автомобилния майстор

От областната дирекция на МВР-Монтана излязоха с подробности за зверската катастрофа, в която загина известен автомобилен майстор от Берковица. Катастрофата е станала малко след разклона за Клисурския манастир в посока Берковица. Три коли пътували в група, прибирали се от купон във Вършец. От полицията уточняват, че пътният инцидент е станал днес около 01,50 ч. е подаден сигнал на  ЕЕН 112 за настъпило ПТП с тежко пострадал на път III – 812, между гр. Вършец и гр. Берковица. Сигналът е посетен от дежурни екипи на РУ Вършец, ФСМП Вършец, УПБЗН Вършец и сектор „Специализирани оперативни дейности" на РДПБЗН Монтана.

На местопроизшествието е извършен оглед, при който е установено, че 45-годишен водач от с. Бързия при управление на лекия си автомобил „Ауди А4" с монтанска регистрация се движи с несъобразена с профила на пътя скорост в посока към гр. Берковица, при което на ляв завой не спазва дистанция и удря в задната лява част движещия се пред него лек автомобил „БМВ 325 ЦИ", собственост и управляван от 30-годишен водач от с. Бързия.

Вследствие на удара лекият автомобил „БМВ 325 ЦИ" се завърта на пътното платно, а лекият автомобил „Ауди А4" напуска пътното платно вляво по посоката си на движение, пада в дере и се блъска в крайпътно дърво. При пристигане на дежурните екипи водачът на аудито е установен в безпомощно състояние извън автомобила си, който е горял. Пострадалият е транспортиран в тежко състояние, с опасност за живота и множество травми до МБАЛ „Д-р Стамен Илиев" гр. Монтана, където впоследствие е починал. Горящият лек автомобил е загасен от екипа на УПБЗН Вършец.

Другият участник в настъпилото ПТП – водачът на лекия автомобил „БМВ", е с охлузни рани. Пробата му за алкохол е отрицателна. Автомобилите, участвали в ПТП са транспортирани до двора на РУ Вършец. Установени са свидетели, пристигнали на място веднага след настъпване на ПТП.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, б. „В" от НК в РУ Вършец.

От началото на годината до 07.07.2021 г. на територията на област Монтана са настъпили 259 пътно-транспортни произшествия с материални щети и 77 тежки пътни инциденти. Броят на жертвите на пътя е 9, ранените са 96.