Избори Събития

Кой е Мартин Харизанов – най-младият кандидат за депутат от ГЕРБ - Враца

  06.07.2021 05:05             
Кой е Мартин Харизанов – най-младият кандидат за депутат от ГЕРБ - Враца

Мартин Харизанов е един от активните и изявени хора във Враца и е най-младият кандидат за народен представител от коалиция ГЕРБ – СДС за VІ многомандатен избирателен район.
Той е роден на 5 февруари 1990 година в града под Околчица. Майка му Детелина е старши учител по биология и химия в Профилирана природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“ във Враца от 1983 година, а баща му Николай е бил разследващ полицай в научно-техническия отдел, когато през 1991 година загива по време на служба. Младият мъж има двама братя – Станислав и Ангел.
През 2009 година завършва средното си образование в ППМГ "Акад. Иван Ценов"- Враца.  През 2014 година завършва първата си магистратура в специалност ,,Финансов мениджмънт” Стопанска академия ,,Д.А. Ценов” – Свищов, а след това и втора в специалност ,,Финансово управление на публичния сектор“  и в момента е докторант по икономика в академията, като тема на дисертационния му труд е „Финансово осигуряване за развитието на Северозападния район и планиране“.  Има завършени две специализации по „Валутен данъчен и митнически контрол“ и „Независим финансов одит“.
От 2010 до 2015 година е преминал през различни стажантски позиции в банка „ДСК“ и „ОББ“ във Враца, както и в други частни фирми.
От 2016 г. започва да трупа опит като счетоводител и специалист контрол разходи, а впоследствие се включва в управлението на семейния бизнес в сферата на туризма и ресторантьорството. Занимава се и с рекламни медии и изработка на бизнес каталози на територията на Враца и Монтана.
От 2015 година е щастливо женен за дъщерята на популярния врачански бизнесмен Красимир Каменов – Петя, от която има две деца – Деяна и Красимир.
Семейството отглежда и развъжда около 700 коне и успешно се занимава с производство на конски деликатеси с марка “Крепостите”.
Младият предприемач е член на асоциацията по коневъдство "КИП", а също така е и съдружник във фирма за производство на хранителни добавки "Империум Нутришънс". Председател е и на Алумни клуб "Финанси 2013" на Стопанска академия "Д. А. Ценов" - Свищов и отговаря за развитието на традициите на катедра "Финанси и кредит". От март 2018 година е член на ПП ГЕРБ.
Дейният врачанин е спонсор и организатор на редица спортни прояви:  купа „Враца“, състезание по приложно колоездене за Международния ден на младежта и работи за възраждането за шосейното колоездене през 2019 г., след повече от 65 години пауза във Враца, с участници от цялата страна. Част е от организаторите на състезанието за млади предприемачи "Аз избирам да се развивам във Враца" и на ученическо състезание в онлайн формат под надслов: „Банкиране, финансиране и бюджетиране 7.0“.
Мартин Харизанов е истински филантроп и участва в редица благотворителни каузи, като е  част от управителния съвет на Сдружение „Благотворни приятели“. Сред осъществените проекти на сдружението са учредяване на стипендия за даровити студенти във Враца, дарение на книги на библиотеки в региона и подпомагане на домове за възрастни хора.
Една от големите инициативи, зад които застава „Благотворни приятели“, е осигуряването на бъдеще за деца без родители във Враца, като им гарантира работни места в няколко врачански фирми след навършване на пълнолетието им. Заедно със сдружението спонсорират и последното издание на най-голямото събитие по програмиране във Враца Hack Vratsa.
В живота на Мартин Харизанов важно място заема и спортът, като самият той активно тренира фитнес, лека атлетика и баскетбол. Той е в управителния съвет на „Ботев Враца“ и активно работи за създаването и развиването на клуб по художествена гимнастика.
Мартин е активен и талантлив и работи за бъдещото на младите, а градът и регионът ни има нужда точно от такива хора.

Доверете се на Мартин като изберете номер 5 в интегралната бюлетина и с преференция 105.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!