Спорт

В Ботев чакат защитник от Англия и халфове от Португалия и Бразилия

  14.06.2021 14:30             
В Ботев чакат защитник от Англия и халфове от Португалия и Бразилия

Ботев /Враца/ започва от днес подготовката за новия сезон в елитната Първа лига. В 17 часа на стадион „Христо Ботев“ ще има водосвет, а веднага след това футболистите тръгват за Мездра, където ще се готвят през тази седмица, съобщиха от клуба.

Заниманието ще води новият треньор Даниел Моралес с помощник Радостин Александров, а Юлиян Левашки ще отговаря за вратарите. Към щаба ще се присъедини още един треньор, който ще отговаря за кондиционната подготовка.

„Вече имаме договори с двама български футболисти с опит в Първа лига, които ще се присъединят към Ботев Враца утре. Тази седмица на проби пристигат централен защитник от Англия и халфове от Португалия и Бразилия. Водим преговори с още няколко млади български играчи“, съобщиха още от клуба.

След края на изминалия сезон не бяха предложени нови договори на Даниел Гаджев (36), Атанас Зехиров (32), Аласан Ндайе (31) и Самир Аясс (31). За съжаление Венцислав Керчев (24) и Петър Атанасов (30) отказаха предложението ни за нови контракт, а Христо Златински (36) и Валери Домовчийски (34) решиха да се завърнат в родните си клубове. На вратаря Христо Митов (36) е предложена позиция в клуба. Клубът напускат и двама треньори - Илиян Василев и Любен Любенов.

„Въпреки спекулациите от изминалата седмица, Ботев Враца нито се разпада, нито се предава. Предстоящият шампионат ще е много тежък за нас, но целта ни е да променим философията на клуба и да подобрим миналогодишното си класиране. Ще даваме шанс на млади и мотивирани футболисти, които ще растат покрай опитните играчи.

Благодарим на всички, които работиха професионално и отговорно за Ботев Враца“, съобщиха още от клуба.