Свят

Германия облекчава правилата за маските

  14.06.2021 15:27             
Германия облекчава правилата за маските

Германия скоро може да започне да облекчава правилата за носене на маски, тъй като страната се радва на рязък спад на заразените с Covid-19, заяви днес министърът на здравеопазването Йенс Шпан.

Първият етап от отслабването на мярката би бил премахването на изискването за носене на маска на открито", каза Шпан в интервю за медийната група „Функе”.

"В региони с много нисък брой заразени и висок процент на ваксинация, постепенно може да отпадне изискването за носене на маски на закрито", добави той.

В Германия носенето на маска е задължително в обществени закрити пространства, както и в обществения транспорт, в магазините, в училищата и на някои оживени улици.

Подобно на много от европейските си съседи, през последните седмици страната отбелязва рязък спад на коронавирусните инфекции, което й позволява да премахне много ограничения и да отвори отново обществения живот.

Нейната кампания за ваксинация също набра скорост. Почти половината от възрастните вече са получили една доза от ваксината (48,1%), а 25,7% са напълно ваксинирани.