Спорт

Бойците на Колето обраха медалите в Монтана

  14.06.2021 17:40             
Бойците на Колето обраха медалите в Монтана

Снимки: chervenkarton.com

4 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала спечелиха бойците от СК Бойни спортове Монтана от завършилия в зала „Младост“ ADCC Bulgaria Open граплинг турнир за юноши, мъже, жени и мастери (ветерани). При юношите Искрен Цветков бе над всички в кат. до 65  кг, а след това стана първи и в абсолютната категория. Габриел Цветанов (88) грабна сребърния медал в дивизия „напреднали“, а Ивайло Ваньов (66) и Велин Порчев (99) се пребориха за бронзовите отличия в дивизия „средно напреднали“.

Другите две титли за родния си клуб очаквано донесоха Леонид Тодоров (77) и Даниел Евгениев (88), които не срещнаха особена съпротива по пътя си към златните медали в своите категории в дивизия „напреднали“. Двамата се изправиха един срещу друг и двубой за титлата в „абсолютна“-та категория. Победителят в титаничния сблъсък бе определен със съдийско решение в полза на Евгениев, който имаше малко повече атаки в изпълнената с изключителна динамика среща.

Това бе най-мечтаният финал за мен като треньор. Дани и Лео се познават отлично, тъй като израснаха заедно в отбора ни и никой не бе изненадан от четирите продължения на основния рунд на финала“, заяви след края на мача треньорът на Бойни спортове Монтана Николай Цоков-Колето.

chervenkarton.com