Свят

Семейство откри огромна пещера под къщата си и цената на имота скочи до небесата ВИДЕО

  10.06.2021 18:20             
Семейство откри огромна пещера под къщата си и цената на имота скочи до небесата ВИДЕО

Сузана и Джеймс Брайърли, когато купували къща със земя, се надявали, че тя ще се превърне в тяхната крепост. Двойката купила къща в Орегон (САЩ). Съпругът и съпругата знаели за съществуването на пещера отстрани на хълм, който се намирал на територията на техния обект, пише NewsChannel 21.
Ремонтът на жилището, установяването на ежедневието не давали възможност да се проучи подробно пещерата. По-късно семейството силно съжалило, че преди това не са й обръщали внимание.
Оказа се, че това изобщо не е малка пещера, а гигантска тръба, образувана при изтичането на лава от вулкан. Можете спокойно да се разхождате в нея, точните й размери все още са неизвестни. Това са кухини в скалите, които се образуват от движението на лава под земята.
Сега учените, които работят по проекти за развитие и колонизация на Марс, се интересуват от тази област. Както се оказва, обикновено над лавовите тръби има слой твърда скала. Поради това е идеален подслон от метеорити, радиация и различни бедствия. Изследването на този обект ще помогне на бъдещите колонизатори на Марс да оцелеят на червената планета.
Семейство Брайърли първоначално било разстроено, защото къщата им се намира точно над кухините. Заедно с находката обаче цената на имота се увеличила. Сузана и Джеймс могат да продадат имота си по всяко време и да се преместят на по-тихо място./ Блиц