Събития

Елица Стефанова получи пиано

  10.06.2021 18:00             
Елица Стефанова получи пиано

Младата талантлива врачанска пианистка Елица Стефанова получи като подарък пиано  от Schweizerisch- Bulgarischer Kulturverein (Швейцария). Това ще помогне за нейното развитие като музикант, тъй като до момента тя се подготвяше за своите изяви на концерти и конкурси основно на електронно пиано. Този инструмент достигна от Швейцария до България благодарение на големите усилия на Михаела Стефанова и Елица Рива- две сърцати български пианистки живеещи в Швейцария.

Schweizerisch- Bulgarischer Kulturverein е швейцарско- българска културна организация, създадена от млади българи свързани с изкуството, които познавайки  швейцарския модел на популяризиране на изкуството сред по-младото поколение, имат желание да приложат този подход и в България.

Чрез организирането на културни събития като концерти, конкурси, изложби, частни музикални мероприятия, те набират на средства в подкрепа на млади таланти.

Всички дарени средства се използват за предоставяне на музикални инструменти и други пособия на млади хора на изкуството, за организиране на майсторски класове, семинари, уроци и лекции на различни нива на опит (ученици и следващи в университети / художествени академии).

Чрез организиране на интервюта и медийни изяви на млади таланти се цели популяризирането им пред по-широка аудитория.

Благодарение на дейността на Schweizerisch- Bulgarischer Kulturverein  Музикалното училище ”Христина Морфова” в Стара Загора получи нов роял Petrof и 14 пиана, новия културен дом  „Петър Жеков” в  Стара Загора се сдоби с роял  „Schmidt Flohr“, Градската библиотека също вече има роял.

Стремежът на Schweizerisch- Bulgarischer Kulturverein  е  да вдъхнови младото поколение да развие културния живот в България и да му даде повече възможности за изява.