България

Вадят покойник от гроба заради съмнителна снимка с джиесем

  02.06.2021 20:40             
Вадят покойник от гроба заради съмнителна снимка с джиесем

Мъж, споминал се на 25 януари т. г. в шуменското село Гусла е бил изваден от гроба си заради съмнителна снимка, направена с джиесем в деня на погребението му. Ексхумацията била извършена в понеделник с постановление на Окръжната прокуратура в Шумен, а целта й е да установи четири месеца по-късно дали мъжът не е станал приживе жертва на престъпление.

71-годишният Юмер Билял бил пенсионер от Кремиковци и от дълги години живеел в Гусла с малкия си син, разказаха негови съселяни. През януари починал, но из селото се говорело, че не е добре и май го бил хванал коронавирусът, дори бил ходил на лекар. В деня на погребението големият син на Юмер, който живеел в Шумен направил прощална снимка на баща си с телефона си. Вече след погребението започнал да разглежда снимката и му се сторило, че по лицето на възрастния мъж има странни сенки и тъмни петна и решил, че баща му може да е убит.

Големият син пуснал сигнал за подозренията си и поискал ексхумация. По случая имало и полицейска проверка и в крайна сметка прокурор от Окръжна прокуратура дал съгласие тялото да бъде ексхумирано.

Тепърва се очаква да излязат резултатите от ексхумацията, но по първи данни нямало следи от това старецът да е бил болен от коронавирус, със сигурност поне можело да се каже, че не е имал пневмония.