Събития

Иван Сълов е фаворит за областен управител на Враца

  19.05.2021 13:43             
Иван Сълов е фаворит за областен управител на Враца

Ново име на сериозен кандидат за губернатор на Враца изплува през последните часове. Иван Сълов е вероятният нов областен управител, научи „Конкурент“, докато очаква официалната заповед за назначението му.

Към този момент няма официално потвърждение на информацията, че бившият топполицай на Враца е приел мисията.

Бившият директор на полицията в града под Околчица е паснал идеално на профила, от който се нуждае служебното правителство.

Сълов е офицер от резерва след пенсионирането си начело на дирекцията. Той беше заместник на ген. Валери Стаменов и беше наследен от своя заместник Иван Кирилов. В системата на МВР дълги години се заенимаваше с разкриването на икономически престъпления.

От 2016 г. до 2018 г. е работил в АЕЦ „Козлодуй“ като първо заема позицията началник отдел „Технически системи за сигурност“, а след това – началник отдел „Логистика на запасите“. Дълги години е работил в Областната дирекция на МВР във Враца, като в периода от 2004 г. до 2009 г. е бил неин директор. Висшето си образование е получил във ВНВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия със специалност „Радио оборудване на летателните апарати. Съпруг на покойната актриса от кукления театър Наташка Шаматова.

Преди Сълов в публичното пространство бяха спрягани три имена за поста: Момчил Младенов, Владислава Лакова и д-р Орлин Димитров, но късия хоризонт на управление – само 2 месеца и ограниченията за участие в следващите избори се оказха достатъч мотив да ги откажат от надпреварата.