Спорт

Монтана засили Етър към Втора лига, но може да го последва

  18.05.2021 19:49             
Монтана засили Етър към Втора лига, но може да го последва

Снимка: Lap.bg

Отборът на Етър е първият клуб от efbet Лига, който се сбогува с елитния си статут за следващия сезон. "Болярите" допуснаха поражение в драматичния си двубой срещу Монтана - 1:2. Триумфът за клуба от Северозапада е още по-сладък, тъй като дойде след пълен обрат. Преслав Боруков изведе "виолетовите" напред в средата на първата част, но до почивката от дузпа изравни Янко Ангелов. В 92-ата минута, поне засега, селекцията на Светлин Кондев се спаси от това да не последва участта на етърци, след като Николай Минков реализира късно попадение за изобщо първата победа за клуба като гост през сезона.

Дори и с тези три точки, баражното 12-о място все още изглежда мираж за Благой Макенджиев и компания. Надеждата им ще остане жива само при загуба на Ботев (Враца) срещу Славия и победа над "зелените" в директния регионален сблъсък след няколко дни.

В Етър пък ще се надяват, че БФС ще наложи административни реформи в шампионата, които да ги оставят в efbet Лига и през следващия сезон

С оглед стремежа за задължителен успех, гостите опитаха да вземат страха на своя опонент с два последователни корнера още в първата минута. Нито един от тях обаче не донесе напрежение в наказателното поле на етърци.

Селекцията на Светлин Кондев продължи да бъде по-активната такава на "Ивайло", като в петата минута Башлиев дублира Николай Минков по фланга и пробва успоредно подаване. Острата топка навреме бе пресечена от дебнещия ситуацията Иванов.

Макар и "виолетовите" да нямаха чисти голови положения до този момент, възпитаниците на Александър Томаш щастливо стигнаха до лидерството в мача. В 19-ата минута Симеон Мечев центрира топката умело на далечната греда. Вратарят на Монтана - Благой Макенджиев увисна и това позволи на Божидар Кацаров да отиграе с глава. Подаването му намери Преслав Боруков, който нямаше как да сгреши на сантиметри от голлинията.

Спокойната преднина на великотърновци изненадващо бе пропиляна в 41-ата минута. Тогава центриране от фаул летеше към отлично пласирания нападател на Монтана - Росен Кръстев. Таранът буквално бе нокаутиран от закъснелия да боксира топката вратар Христо Иванов и решението на Ивайло Стоянов бе категорично - дузпа за гостите от Северозапада. С отговорната задача се нагърби Янко Ангелов, който прати вражеския страж в обратния ъгъл за 1:1.

Финалните акорди на срещата предложиха много атакуващ футбол и повече голови положения за гостите. Голямата драма настъпи в 92-ата минута, когато Николай Минков хвърли в делириум всички в лагера на монтанчани. Нападателят шутира от границата на наказателното поле, топката рикошира в крака на Пламен Крачунов и фатално подлъга Христо Иванов за крайното 1:2. Попадението имаше трагични краски за домакините, тъй като то официализира изпадането им във Втора лига, информира топспорт.бг