Спорт

Славия се спаси, Ботев /Вр/ не трябва да губи на "Огоста" в петък

  18.05.2021 21:53             
Славия се спаси, Ботев /Вр/ не трябва да губи на \

Снимка: Lap.bg

Ботев /Вр/  и Славия завършиха 1:1 до почивката в мач от Първа лига..

В петата минута на мача Славия можеше да открие резултата. Ертан Томбак намери по отличен начин Димитър Рангелов, но ветеранът реши да стреля технично с пета вместо да засече кълбото директно във вратата. Последва натиск на домакините, които стигнаха до няколко мелета пред вратата на съперника, но без реална опасност пред Светослав Вуцов. Постепенно обаче играта се изравни и двата тима действаха равностойно.

В 31-ата минута гостите поведоха в резултата. Контраатака изведе футболист в бяло отдясно, който намери непокрития Питър Макрилос. Австралиецът не стреля по най-добрия начин и Костов спаси. Топката обаче стигна до Радослав Кирилов, който на празна врата нямаше как да сбърка.

Малко по-късно Костов спаси удар отблизо на Макрилос.

В добавеното време Бабунски с глава изравни след добро центриране на Ненов от корнер.

В началото на втората част Емил Стоев получи отличен пас от Кирилов и се озова очи в очи с Костов, но се забави и ударът му бе блокиран от Мартин Николов. Малко по-късно Макрилос не успя да преодолее Костов от добра позиция, а след това и Георги Вълчев не съумя да нацели вратата със силен шут.

Домакините отговориха с добра възможност за Бабунски, който отново с глава стреля към вратата, но Вуцов успя акробатично да спаси.

Така развръзката в групата остава да се решава в петък на ст. „Огоста” между Монтана и Ботев /Вр/. Врачани са с 2 т. повече от монтанци и не трябва да губят за да не изпаднат директно.

За Ботев /Вр/ започват: Костов, Керчев, Ничев, Николов, Зехиров, Гаджев, Златински, Ненов, Генов, Ивайлов, Бабунски.

За Славия стартират: Вуцов, Томбак, Гандри, Виячки, Антовски, Стоев, Макрилос, Вълчев, Кирилов, Дост, Рангелов.