Събития

Младежи от Враца се запознаха с тримата другари на невежеството СНИМКИ

  18.05.2021 15:12             
Младежи от Враца се  запознаха с тримата другари на невежеството СНИМКИ

Част от екипа на Младежки център – Враца проведе неформална дейност на тема: „Заедно можем без омраза“, с ученици от ИОУ „Васил Левски“ гр. Враца. Младежите се запознаха с тримата другари на невежеството – стериотипа, предразсъдъка и дискриминацията. Те бяха представени чрез различни упражнения и ролеви игри, които накараха участниците да влязат в различни роли и да се поставят в обувките на хората, срещу които се проявяват стериотипи, предразсъдъци и дискриминация. Целта на срещата бе да се научат нови знания, както и да се осъзнае важността и нуждата от толерантността в обществото. Като награда за своето участие в нашата дейност, младежите ще получат аниматорска програма с много забавления изненади, лакомства и предметни награди от сдружение „Благотворни приятели“.
Неформалната дейност е част от дейностите на Младежки център - Враца по изпълнение на Проект BGLD - 1.003 - 0004 "Младежки център Враца - фактор за развитие на Северозапада", финансиран чрез Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021г.
Програмният оператор на Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ не носи отговорност за съдържанието на публикацията и за начина, по който може да бъде използвана информацията в нея.