Събития

По стара традиция: Общинари и енергетици запретват ръкави, за да почистят Козлодуй

  18.05.2021 20:00             
По стара традиция: Общинари и енергетици запретват ръкави, за да почистят Козлодуй

На 21 май служителите на общинската администрация в Козлодуй, съвместно със служители на „АЕЦ Козлодуй” ЕАД и Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци”, ще направят почистване на  Козлодуй, което се осъществява всяка пролет и есен. Населените места, Хърлец, Гложене, Бутан и Крива бара, също ще се включат в почистването.
Районите, в които всички служители ще бъдат разпределени на малки групи и ще бъдат почистени са: от табела вход на град Козлодуй до ресторант „Бриз” (цялата централна градска част), Зоната за спорт и отдих – Дигата и прилежащото крайбрежие, Общежитията на АЕЦ „Козлодуй”, районът на „Т-Маркет” и ПГЯЕ „Игор Курчатов”. Ще бъдат почистени и дворовете на всички детски градини и училища на територията на община Козлодуй.
Всички граждани на общината, които искат да се включат в инициативата, могат да получат безплатни чували и ръкавици за събиране на отпадъци на 19, 20 и 21 май, в периода от 8 ч. до 17 ч., на място, в сградата на Общината или от съответното Кметство.
След като всеки получи материали, доброволците трябва да предоставят информация за мястото, което ще почистват, за да може Общинско предприятие „Комунална дейност” да се погрижи за извозването на събраните отпадъци. Пълните чували трябва да се оставят до контейнерите за битови отпадъци, а ако има събрани разделно опаковки от пластмаса, хартия и стъкло, могат да бъдат изхвърлени в контейнерите за разделно събиране на отпадъци.
Мястото за предаване на обемни отпадъци (стари мебели, дивани, фотьойли), както и излязло от употреба електрическо оборудване (телевизори, хладилници), е площадката за разделно събиране на отпадъци на адрес: гр. Козлодуй, ул. „Хаджи Димитър” № 62. Транспортирането на тези отпадъци е отговорност и задължение на гражданите.
Повече подробности можете да разберете от еколозите на Община Козлодуй – Десислав Димитров, Иван Йотев и Деница Петрова на телефон: 0973/ 85 841.
"Каним всички, които желаят да се включат в пролетното почистване, да се погрижат за междублоковите пространства, както и за прилежащите около домовете си територии", казаха от местната управа. .