Спорт

ОУ „Христо Ботев” - Мездра стана отборен победител в Петия лекоатлетически турнир „Най-добритe”

  18.05.2021 10:35             
ОУ „Христо Ботев” - Мездра стана отборен победител в Петия лекоатлетически турнир „Най-добритe”

ОУ „Христо Ботев“ стана отборен победител в петото издание на лекоатлетическия турнир „Най-добритe” за ученици от I до IV клас, който се проведе в гр. Мездра. Възпитаниците на преподавателя по физическо възпитание и спорт Цветелина Цинцарска събраха най-много точки в комплексното класиране и за втори път, след 2015 г., спечели спортната надпревара. Организатор на събитието, което е от програмата на 47-мите Празници на културата „Мездра-май”, бе Община Мездра.

В турнира взеха участие 24 подрастващи атлети от трите градски училища - ОУ „Христо Ботев”, СУ „Иван Вазов” и ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, разделени в две възрастови групи: I-II и III-IV клас. Съгласно регламента, всеки школски отбор беше съставен от по осем състезатели - по едно момче и момиче от четирите класа в начален етап на обучение.

Участниците се съревноваваха в три дисциплини. Първокласниците и второкласниците премериха бързина и сила в спринта на 40 м, скок от място и бягане на 80 м, а третокласниците и четвъртокласниците - в спринта на 60 м, скок на дължина и бягане на 200 м.

Най-много точки - 84, в отборното класиране събра формацията на ОУ „Христо Ботев“, следвана от тази на СУ „Иван Вазов” със 76 т. и на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с 52 т.

Победителят в Петия лекоатлетически турнир „Най-добрите” - тимът на ОУ „Христо Ботев”, беше в състав: Теодора Мишева, Николай Мишев, Юлия Николова, Даниел Иванов, Ивайла Ангелова, Велислав Мишев, Калина Петрова и Теодор Венциславов, водач на отбора - Цветелина Цинцарска.   

За СУ „Иван Вазов” се състезаваха Пламена Пламенова, Тонислав Димитров, Ана-Мария Стефанова, Марио Василев, Натали Недева, Явор Чифчийски, Лили Лозанова и Красимир Цолов, водач на отбора - Жанета Маринова, а за ОУ „Св. св. Кирил и Методий” - Виктория Миланова, Алекс Петков, Силвия Ценова, Денислав Костадинов, Мартина Маньовска, Калоян Каменов, Деница Ценова и Теодор Симеонов, водач на отбора - Доля Попова.

Всички отбори участници получиха купи, медали и грамоти. Трикратен победител в турнира - през 2016-а, 2017-а и 2018 г., е ОУ „Св. св. Кирил и Методий“, а през 2019-а и 2020 г. лекоатлетическата надпревара не се провежда.