Събития

Направиха голям детски празник във видинско село СНИМКИ

  17.05.2021 14:10             
Направиха голям детски празник във видинско село СНИМКИ

Днес на стадиона в  село Ружинци, Видинско под патронажа на общинския кмет Александър Александров и Фондация „Подкрепа за реализация” спази още една от своите традиции. Кинезитерапевтът Павел Павлов и трудотерапевтката Моника Петкова организираха поредното детско спортно състезание „Смърфовете”.

Любимите герои от детското филмче за смърфовете посрещнаха малките спортисти, а организаторите на състезанието бяха подготвили за тях поредица от спортни предизвикателства, през които да преминат.

В програмата на събитето бе предвидено да бъдат сформирани два отбора  от по 5 деца – „Татко Смърф” и „Смърфиета”, а самото състезание включваше игри, в които децата да премерят своите сили. Преди старта на състезанието на всяко  дете беше раздадена по една тениска -талисман на състезанието.

Надпреварата между отборите бе много оспорвана, малчуганите скачаха, тичаха и мереха сили  устремени  към победата.

След като приключиха състезанието всички с нетърпение очакваха обявяването на отбора победител. Докато организаторите пресмятаха резултатите, останалите деца, които не бяха включени в отборите с нетърпение се впуснаха в надпревара в същите състезания. 

Всяко дете получи като награда по една  топка (географски глобус), а  за двете групи имаше общ подарък включващ арт материали, лакомства.