България

ИТ компатия търси 100 служители, получи сертификат за инвестиция

  07.05.2021 16:40             
ИТ компатия търси 100 служители, получи сертификат за инвестиция

Министърът  на икономиката Лъчезар Борисов връчи сертификат за инвестиция клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на „Шварц Ай Ти България“. Размерът на инвестицията по проекта възлиза на 570 000 лв. и в резултат от него ще бъдат разкрити нови 100 работни места в София.

„Шварц Ай Ти България“ ЕООД е глобална компания с предмет на дейност издаване на програмни продукти, дейности в областта на информационните технологии и информационни услуги.                 

Инвестиционният проект, който получи сертификат, е за „Разработване и поддръжка на софтуер“ и предвижда разширяване на дейността в областта на високите технологии. Целта му е разширяване на обема на предоставяните IT услуги и създаване на IT продукти с висока добавена стойност, които да се използват в дейността на дружества от групата на Шварц в Европа.

Министър Борисов посочи, че от началото на 2021 г. са сертифицирани 14 проекта с общ размер на планираните инвестиции близо 800 млн. лв., които ще разкрият над 1400 нови работни места. Той изрази специалните си благодарности на д-р Митко Василев, главен управител на Германо-Българска индустриално-търговска камара за съвместната работа и положените усилия за привличането на инвеститори у нас.

 

Монитор